دانلود تحقیق درمورد تأثیر شبكههای حمل و نقل بر محیطزیست
با دانلود تحقیق در مورد تأثیر شبكههای حمل و نقل بر محیطزیست در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق تأثیر شبكههای حمل و نقل بر محیطزیست را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق تأثیر شبكههای حمل و نقل بر محیطزیست ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد تأثیر شبكههای حمل و نقل بر محیطزیست
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:20 صفحه
قسمتی از فایل:
تأثیر شبكههای حمل و نقل بر محیطزیست
در این مقاله، در مورد مسائل وابسته به جاده، بحث و بررسی شده و نیز سیاستهای برنامهریزی مناسبسازی حمل و نقل با محیطزیست كه بیشترین دورنمای كاهش مصرف انرژی را ارائه میكند، مورد ارزیابی و نتیجهگیری قرار گرفته است.
از مسائل وابسته به جاده كه به طبیعت آسیب میرساند میتوان ساخت جاده و نگهداری آن را در مصرف منابع طبیعی نام برد، در حالی كه تغییر منظر طبیعت از بین بردن زهكشهای طبیعی، محیط وحش و سیستمهای اكولوژیكی نیز از عواقب مربوط به ساخت جاده است.
در عین حال، طراحی، ساخت و نگهداری نامناسب و بد، باعث افزایش سطح تصادفات بهخصوص در كشورهای در حال توسعه شده است. امروزه در كشورهای پیشرفته، حفظ محیطزیست، بخشی عمده از برنامهریزی برای ساخت و نگهداری جادهها را تشكیل میدهد. در این كشورها سعی بر آن است تا از اثرات منفی حمل و نقل جادهای بر منظر محیط، سروصدا، كیفیت هوا و محیط زندگی وحش پیشگیری كنند، بنابراین كاربران و استفادهكنندگان از حمل و نقل در نتایج محیطی آن شریك هستند در حالی كه لازمه حمل و نقل كارا و كمككننده، توسعه كشور است و در عین حال محیطی عاری از هرگونه آلودگی مورد نظر است.
تأثیر مناسبسازی حمل و نقل جادهای بر محیطزیست در راستای راهبرد توسعه پایدار تاكنون مورد توجه كمتری قرار گرفته است. اگرچه این بخشی از بخشهای عمده و تأثیرگذار بر محیطزیست بوده و در بسیاری از موارد، موجب عدم تعادل اكولوژیكی میشود. توسعه زیربناهای حمل و نقل جادهای علاوهبر زمین، منابع طبیعی و انرژی بسیاری را مصرف میكند.
تأثیرات عمده اكولوژیكی ساختهای حمل و نقل عبارتند از:
▪ از دست رفتن زمینهای كشاورزی و اختلالات بیولوژیكی
▪ تغییر در آبهای سطحی و زهكشها
▪ فرسایش خاك و رسوبگذاری
▪ آلودگی آب، تغییرات در منظر و اكوسیستم
شكی نیست كه برای اجرای سیاستهای توسعه، گسترش حمل و نقل، ضروری است، اما حفظ محیطزیست نیز باید در دستور كار قرار گیرد. ایجاد و توسعه حمل و نقل جادهای، مسائل بسیاری را در رابطه با محیطزیست به وجود میآورد. این مسائل به چهار دسته تقسیم میشوند:
۱) مسائل وابسته به وسیله نقلیه
۲) مسائل وابسته به جاده
۳) مسائل وابسته به استفادهكنندگان
۴) مسائل وابسته به سیاستها و خطمشیها
● تأثیر شبكههای حمل و نقل بر محیطزیست
حمل و نقل، كلید توسعه است. حمل و نقل را میتوان موضوع تأمین حركت انسان و كالا بهطور مطلوب و اقتصادی تعریف كرد. واضح است كه در این مطلوبیت، ایمنی، راحتی، سرعت، نظم و گستردگی مستقر است. در این رابطه، توجه به همسویی برنامههای توسعه حمل و نقل با دیگر بخشها از جمله محیطزیست، ضروری است. در ایران، حمل و نقل جادهای، بیشترین سهم را در جابهجایی بار و مسافر برعهده دارد. یعنی حدود ۹۰ درصد از حمل بار و مسافر، توسط حمل و نقل جادهای انجام میشود.
با توجه به درصد مذكور، راه و زیرساختهای وابسته به آن از اهمیتی ویژه برخوردار است. در حمل و نقل با هر شیوهای، دو بخش عمده و وابسته به یكدیگر وجود دارند:
۱) زیرساختهای حمل و نقل
۲) وسایل حمل و نقل
در حمل و نقل جادهای، زیرساختها شامل انواع راهها از جمله، آزاد راهها، بزرگراهها، راههای اصلی و فرعی، راههای دسترسی و راههای روستایی هستند. سیستم حمل و نقل جادهای كه بخش عمدهای از شبكه ارتباطات كشور را تشكیل میدهد، در مقایسه با دیگر پروژههای توسعه، بیشترین تأثیر را بر محیط اطراف خود میگذارد. زیرا جادهها به علت گسترش طولی در كاربری زمینهای مجاور خود، تغییرات بسیاری را ایجاد میكنند. یكی از عوامل مهم و اساسی كه در تعارض با زیرساختها و تسهیلات جانبی راهها وجود دارد، حفظ محیط اطراف جادهها و منظر محیط در قالب حریم راههاست.
پرسش اصلی در این مقاله این است كه چگونه میتوان یك شبكه ارتباطی را در محیطی طبیعی پیاده كرد بدون آنكه به ارزشهای كیفی سیمای محیط، خدشه وارد شود؟
پیش از ورود به موضوع اصلی، آگاهی از تعاریف و مفاهیم محیط و توسعه پایدار، ضروری است: