دانلود تحقیق درمورد آموزش
با دانلود تحقیق در مورد آموزش در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق آموزش را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق آموزش ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد آموزش
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:139 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه
در هر سازماني بدون توجه به نوع هدف، به وسيلة كاركنان اموري به اجرا در ميآيد كه در نهايت بهصورت مجموعهاي كه ماحصل سرمايهگذاري است شكل ميگيرد. بدينسان نتيجه كار اعضاء بهصورت منسجم متجلي ميشود. در سازمانها و مؤسسات هر كاري نيازمند مهارتها و بهكارگيري دانشهاي در رابطه است. سازمانها با توجه به اين نياز، شرايط احراز شغل نيروي انساني خود را تهيه نموده و به گزينش ميپردازند. هر چند در بدو استخدام نيروي تازه وارد در سازمان، با شغل خود انطباق كيفي دارد ولي اگر مديريت آنها را كارآموزاني مستعد تلقي نكند، نخواهد توانست در پروراندن آنها اقدام نموده و در نتيجه از نيروي انساني مفيد برخوردار گردد. چرا كه محبوس نگهداشتن تجارب و مهارتهاي شغلي افراد، روح تعالي و رشد را در اعضاء خفه كرده و موجبات سد تحرك و پويايي آنها را فراهم ميكند (عسگريان، 1370، ص 55).
با اجراي برنامههاي آموزشي در سازمانها ميتوان به رشد نيروي انساني كمك كرد. آموزش تنها وسيلة همگام شدن با تغييراتي است كه در گذر زمان ايجاد ميشود. تغيير و تحولات سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي و پيشرفت علم و تكنولوژي نيازهاي آموزشي گوناگوني را به سازمانها تحميل ميكند.
برنامههاي آموزشي را تنها هنگامي بايد طراحي و اجرا كرد كه مطمئن باشيم ميتواند به حل مشكلات، كمك مؤثري بنمايد، بنابراين، عاقلانهترين راه براي تصميمگيري درباره مسائل مربوط به آموزش كاركنان بايد براساس بررسي و مطالعه كامل كل سازمان باشد. با شناخت سازمان و مسائل موجود در آن خواهيم دانست كه آموزش كاركنان چگونه ميتواند به ما در رفع اين مشكلات كمك كند(سعادت، 1381، ص 176).
بر اين اساس، اولين قدم در تجويز آموزش برحسب دادههاي نيازسنجي كه به وسيلة پرسشنامهها و مشاهدات به دست ميآيد صورت ميگيرد(عسكريان، 1370، ص 57).
طرح موضوع و بيان مسأله
سازمانها براي نيل به اهداف خود، بايد كادري از نيروهاي لايق و كارآمد در اختيار داشته باشند. دبستان، دبيرستان و دانشگاه نظامي براي تربيت و آموزش دانش و معلوماتي است كه افراد را براي ورود به اجتماع و خدمت مؤثر آماده ميسازد. اما افرادي كه به استخدام سازمان در ميآيند، علاوهبر اين معلومات، به آموزش تخصصي و حرفهاي نيز نياز دارند تا دانش فني و مهارتهاي لازم را براي انجام شايستة وظايف محول به دست آورند. اين آموزشها به كاركنان كمك ميكند تا نقش فعالتر و مؤثرتري در نيل به اهداف سازمان ايفا كنند(سعادت، 1381، ص 174).
آموزش امري حياتي و اساسي است، اما سؤال اين است كه چه چيزي را بايد آموزش داد؟ درست است كه آموزش ضروري است اما درعين حال امري است كه هزينههاي بسياري را براي سازمان به بار ميآورد لذا بايد مشخص كرد كه چه آموزشي مورد نياز است.
يكي از بارزترين خصوصيات عصر حاضر تغيير و تحولات شگرف و مداومي است كه در طرز تفكر، ايدئولوژي، ارزشهاي اجتماعي، روشهاي انجام كار و بسياري از پديدههاي ديگر زندگي به چشم ميخورد. علوم مختلف در چند دهة اخير بيش از هر دوران ديگر در طول تاريخ بشر پيشرفت كردهاند. تكنولوژي بهطور مداوم و با شتابي بيمانند در حال تحول و پيشرفت است. بنابراين مديران امروزي در محيطي پويا و متحول كار ميكنند. لذا بهرهگيري از انديشههاي نوين و روشهاي اثربخش مديريت براي فرد، سازمان و جامعه ضرورتي اجتنابناپذير ميباشد.
در نيم قرن اخير، شيوههاي مديريت و رهبري در نظامهاي آموزشي، دستخوش تغييرات قابل ملاحظهاي شده است، طرح نظرات و انديشههاي جديد و متفاوت، از سوي صاحبنظران رشتههاي مديريت و آموزش و پرورش از يكسو، و نياز به بهبود كيفي عملكردها و نتايج آموزش و پرورش از سوي ديگر، ضرورت و اهميت تحول و دگرگوني تكنولوژي و مديريت آموزشي را به مرور، بر گردانندگان نظامهاي آموزشي آشكار كرده است. امروزه، تقريباً در تمام نظامهاي آموزش و پرورش، نگرش مثبتي نسبت به امر آموزش و بازآموزي معلمان و مديران آموزشي و ترويج و به كارگيري روشهاي مؤثر آموزش ملاحظه ميشود(علاقهبند، 1378، ص 1).
در باب اهميت و لزوم آموزش كاركنان صاحبنظران امر، نظرات بسياري ارائه كردهاند. از جمله Frederick W.Taylor ميگويد: «كاركنان را بايد براساس روشهاي علمي انتخاب كرد و آنان را براي انجام وظايف محوله تعليم و آموزش داد نه آنكه كاركنان خود مسئول انتخاب شغل و پرورش استعدادهايشان باشند»(Taylor, 1947,p.37).
مصطفي عسگريان در كتاب مديريت نيروي انساني در باب اهميت و ضرورت آموزش، پويايي هر سازماني را در گرو توجه به رشد و تعالي نيروي انساني دانسته و ميگويد: «ادامه حيات سازماني به گونههاي مختلف رهين آموزش است. چرا كه آموزش تنها وسيلة همگام شدن با تغييرات سريع سازمان در شئون مختلف است»(عسگريان، 1370، ص 56).
دكتر محمود ساعتچي در كتاب روانشناسي در كار، سازمان و مديريت، در باب اهميت و ضرورت آموزش مينويسد: «تا هنگامي كه به فرايند مديريت و آموزش اثربخش مديران توجه نشود، همه تلاشهاي يك يا چند روانشناس، قاضي، پزشك و... فقط ميتواند منجر به حل نسبي مشكلات تعداد معدودي از افراد جامعه شود. پس براي تأمين سلامت، رفاه و آسايش مردم كشور، راهي جز توجه به نقش عظيم آموزش و خاصه آموزش مديريت نداريم. بايد پذيرفت كه بدون برخورداري از نظام مديريت كارآمد، جامعه نميتواند حتي مشكلات مربوط به زندگي روزمرة مردم را حل نمايد چه رسد به اينكه بخواهد براي آينده دور برنامهريزي كند»(ساعتچي، 1370، ص 244).